Helyi közösségünk és a magyarországi Kunfehértó hivatalosan is testvértelepüléssé váltak.

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján az anyaországban, november 16-án pedig Oromon, a falunap keretén belül írtuk alá az együttműködési szerződést.

Ez az együttműködési megállapodás szerint a felek azon fognak munkálkodni, hogy szervezeteik, intézményeik és polgáraik között az élet minden területén kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki.

Kunfehértóról érdemes tudni, hogy Magyarországon, az Alföld nyugati részén, Budapesttől 160 kilométerre délre, Jánoshalmától 12 kilométerre északkeletre, Kiskunhalas városától 11 kilométerre délnyugatra található. A Duna 50 kilométerre nyugatra, a Tisza 65 kilométerre keletre folyik Kunfehértótól. Kunfehértó vasútállomás és a településtől délre lévő Erdőszél megállóhely a Bátaszék–Baja–Kiskunhalas-vasútvonalon található.

A szikes Kun-Fehér-tó a településtől kb. 2 km-re található. A kiemelkedően tiszta tóparti üdülőterület; az ifjúsági tábor; a fürdőtó; a minden évben megrendezett „Fehértói Nyár” rendezvénysorozat jelenti fő turisztikai vonzerejét. A holdrutás tölgyfaerdő a virginiai holdruta élőhelye. A régi Városerdőt, amelyet ma Kunfehértói holdrutás-erdőnek hívnak, 1975-ben helyi jelentőségű értékké minősítették. Ez a 120 hektáros terület a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága alá tartozik.

Védettségét unikális aljnövényzetének köszönheti.
Kunfehértón három gyógyszeripari gyár is működik.